VERGOEDING

Psychotherapeutische groepstherapie wordt in Nederland vergoed vanuit de basisverzekering, met inachtneming van het eigen risico. Wij hebben ervoor gekozen geen contracten aan te gaan met zorgverzekeraars. Dit kan betekenen dat jouw zorgverzekeraar een deel van de behandeling niet vergoedt, afhankelijk van de door jou gekozen verzekeringspolis. We houden ons aan de tarieven zoals die landelijk zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Elk jaar is het in december mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar of om je huidige polis onder de loep te nemen en eventueel aan te passen aan je behoeften voor het komende jaar. Er zijn verzekeringen en polissen waarbij de behandeling 100% vergoed wordt (na verrekening eigen risico).

Let op dat de financiƫle kant van je intake en/of behandeling altijd geheel onder jouw eigen verantwoordelijkheid valt. Mocht je vragen hebben hierover, kun je altijd contact met ons opnemen. Dan kunnen we met je meedenken over de mogelijkheden.

Meer informatie over vergoedingen bij ongecontracteerde hulp vind je op de website van de Contractvrije Psycholoog. Daar vind je ook een overzicht van de vergoeding per zorgverzekering voor 2024.